Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

Κάλεσμα της attack προς συλλογικότητες και αγωνιστές

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΠΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

 

Στην εποχή της κρίσης μας λένε οτι δεν υπάρχουν λεφτά. Μας λένε πως πρέπει να θυσιάσουμε μισθούς και δικαιώματα για την επιστροφή στην ανάπτυξη και στο successstory. Την ίδια ώρα που σε μια χούφτα ανθρωπους έχει συσσωρευτεί όλος ο πλούτος που εμείς παράξαμε σε όλη τη διάρκεια της μετά-Ολυμπιακής ανάπτυξης και του «ελληνικού θαύματος» της ΟΝΕ, ο πλούτος που ακόμη και σήμερα παράγουμε μέσα στην κρίση. Τα σπασμένα της δικής τους κρίσης μόνο στο δικό μας πορτοφόλι βρίσκονται. Το 1,5 εκατομύριο άνεργοι και το 60% επίσημης ανεργίας στη νεολαία, είναι μόνο ένα από τα στοιχεία που το αποδεικνύουν.

 

Αντί εργασίας, συγκυβέρνηση–ΕΕ–ΔΝΤ πλασάρουν το καθεστώς της κοινωφελούς εργασίας. Επιχειρούν να νομιμοποιήσουν την δουλειά χωρίς δικαιώματα και να αλλάξουν το μοντέλο εργαζόμενου και ανθρώπου συνολικά. Τόλμησαν ακόμη να προτείνουν και απλήρωτη εργασία μέχρι τα 29, κι αντί μισθού μας «προσφέρουν» προϋπηρεσία στο βιογραφικό μας! Θέλουν να διευρύνουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, να παγιώσουν το μοντέλο της διαρκούς περιπλάνησης από την εργασία χωρίς δικαιώματα στην ανεργία και ξανά από την αρχή. Δεν θα συμβιβαστούμε με τις πεντάμηνες ανάσες επιβίωσης που μας προσφέρουν και θέλουν να πούμε και ευχαριστώ για αυτές. Δεν είμαστε άνεργοι από επιλογή αλλά από την επιβολή της πολιτικής του μαύρου μετώπου κυβέρνησης–ΕΕ–κεφαλαίου. Δεν πρέπει να μείνουμε αμέτοχοι αναμένοντας το πολυπόθυτο «φως στο τούνελ» από αυτούς που μόνο το πιο βαθυ σκοτάδι του εργασιακού μεσαίωνα μπορούν να μας προσφέρουν.

 

Εμείς που καθέ μήνα αλλάζουμε δουλειά και ζούμε με τη διαρκή ανασφάλεια της ανεργίας, εμείς που εργαζόμαστε σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, εμείς που ο εφιάλτης της μετανάστευσης πλησιάζει κάθε μέρα την πόρτα μας, εμείς τελικά που μας έλαχε το χαρτί της ανασφάλειας και της ανεργίας, που βιώνουμε την εργοδοτική αυθαιρεσία σε κάθε μας δουλειά, αποφασίζουμε να μη μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, να μην αποδεχτούμε τον ατομικό δρόμο αλλά να βαδίσουμε στο συλλογικό δρόμο διεκδίκησης της ζωής μας. Συγκροτήσαμε την πρωτοβουλία «attack στην ανεργία και την επισφάλεια» απο όλους εμάς για όλους εμάς.

 

Η «attack στην ανεργία και την επισφάλεια» φιλοδοξεί να δώσει φωνή σε όλο τον κόσμο που θέλει να σηκώσει κεφάλι και να αμυνθεί απέναντι στη άγρια επίθεση που εξαπολύουν εργοδότες και κυβερνήσεις. Να δώσει αγωνιστική διέξοδο στην οργή που συσσωρεύεται σε μεγάλα κομμάτια εργαζομένων που βλέπουν διαρκώς τα δικαιώματά τους να παραβιάζονται. Να συμβάλλει έτσι ώστε το εργατικό κίνημα να ανασυγκροτηθεί, να κάνει δική του υπόθεση το θέμα της ανεργίας και να προσπαθήσει να εκφράσει αυτό το τεράστιο τμήμα της εργατικής τάξης που έχει πεταχτεί, μαζικά και βίαια, εκτός παραγωγής, κόντρα στον υποταγμένο συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που προωθούν με τον ΣΕΒ και την εργοδοσία, την επιχειρηματικότητα και τα προγράμματα δουλείας του ΟΑΕΔ και της ΕΕ. Να συμβάλλει έτσι ώστε οι διάσπαρτες αντιστάσεις να μετασχηματιστούν σε από τα κάτω συλλογικές προσπάθειες δημιουργίας σωματείων και σχημάτων σε χώρους που αυτά δεν υπάρχουν, ενοποίησης των επιμέρους αντιστάσεων σε μια δύναμη ανατροπής. Δεν αναθέτουμε σε άλλον να διαχειριστεί την τύχη μας. Ηρθε η ώρα να υψώσουμε το ανάστημα της αξιοπρέπειας μας! Καλούμε κάθε συλλογικότητα και αγωνιστή να συζητήσουμε, να παλέψουμε μαζί για:

 

  • Να ανατραπεί η πολιτική του εργασιακού μεσαίωνα που προωθούν κυβέρνηση-ΕΕ-κεφάλαιο.
  • Να καταργηθούν τα προγράμματα δουλείας του ΟΑΕΔ.
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Ριζική μείωση των ωρών εργασίας και ταυτόχρονη ριζική αύξηση των αποδοχών. Ίση αμοιβή για ίση εργασία.
  • Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους και για όσο διάστημα βρίσκονται στην ανεργία.

Attack! στην ανεργία και την επισφάλεια

Scroll to Top
Scroll to Top