Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

ΙΑΝΟΣ: αλυσίδα [εργοδοτικού] πολιτισμού – αλυσίδα εργασιακού μεσαίωνα!

Επιτέλους! Η τεχνολογία στην απρόσκοπτη υπηρεσία της εργοδοσίας! Η «αλυσίδα πολιτισμού» έχει περάσει «αλυσίδες» στο λαιμό κάθε υπαλλήλου, τα scanners-μηχανάκια καταγραφής ατομικών πωλήσεων. Αν είσαι εργαζόμενος στον ΙΑΝΟ δεν έχεις επιστάτη-χωροφύλακα, έχεις μια ηλεκτρονική μηχανή που κρίνει κάθε μήνα αν «περνάς στην επόμενη φάση» του εργασιακού ξεζουμίσματός σου -για «να ‘χεις δουλειά»- ή αν είσαι «ο αδύναμος κρίκος» της «κερδοφόρας οικογένειας του μαγαζιού». Δεν έχει σημασία που η «επιτυχία της οικογένειας» δε θα σημαίνει κάτι για σένα -παρά μόνο την απόλυση σου αν το μηχανάκι λέει ότι δεν έχεις συμβάλει σε αυτή-. Το αφεντικό να είναι καλά και να σου δίνει να τρως… Η πρακτική αυτή, ενσταλάζει στους εργαζόμενους τον κανιβαλικό ανταγωνισμό μεταξύ τους, στο κυνήγι του μπόνους και της κατάκτησης της θέσης του «πωλητή του μήνα», υπό το φόβο και της απόλυσης. Όσοι αγοράζουν βιβλία από τον ΙΑΝΟ, θα ήθελαν στις δουλειές τους τέτοιες επιτυχημένες μεθόδους «παρακίνησης»;

Η σταθερή πορεία προς την ανάπτυξη που αναζητούν εναγωνίως οι εργοδότες και το κράτος, κρύβει πίσω της συμβάσεις πολλών ταχυτήτων, πρόστιμα προς τους εργαζόμενους, τη δωρεάν χρήση της εργατικής δύναμης μέσα από τα «προγράμματα κατάρτισης ανέργων», τα εξαήμερα που δουλεύουν οι εργαζόμενοι, τις ανοιχτές Κυριακές, την εχθρική στάση και την ποινικοποίηση του δικαιώματος της συνδικαλιστικής δράσης.

Η υπόθεση-ΙΑΝΟΣ μας αφορά όλους! Το successstory που υπόσχονται συγκυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ, περνά από τη διεύρυνση και μονιμοποίηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, τη μετατροπή του εργαζόμενου σε ωφελούμενο που θα παρακαλάει για το επίδομά του, τη μακρά παραμονή στην ανεργία, τον ανταγωνισμό μεταξύ των εργαζομένων, είτε βρίσκονται στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα, με απώτερο σκοπό το ξεκλήρισμα όλων των εργασιακών κεκτημένων και της συλλογικής διεκδίκησης. Αυτή τη δουλειά μας ετοιμάζουν-σε αυτή τη ζωή μας καλούν να ζήσουμε. Πόσο πιστεύουν ακόμη ότι θα τους ανεχόμαστε!

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη- Ριζική αύξηση των αποδοχών και ταυτόχρονη μείωση των ωρών εργασίας. Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.
  • Να καταργηθούν τα μηχανάκια-scanners καταγραφής πωλήσεων. Όχι στο καθεστώς του «πωλητή του μήνα». Όχι στις απολύσεις.
Scroll to Top
Scroll to Top