Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

Φωτορεπορτάζ: Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για την Ανεργία και την Επισφάλεια

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7/12 η Πανελλαδική Ημέρα Δράσης ενάντια στην Ανεργία και την Επισφάλεια με συμμετοχή πλήθους κόσμου, σε περισσότερες από 7 πόλεις. Η κινητοποίηση ήρθε ως απότοκο της Σύσκεψης για την Ανεργία και την Επισφάλεια που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 10/11, με την καθοριστική συμβολή της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων για το Συντονισμό, ενώ πιάνει το νήμα του Παναττικού Διημέρου για την Ανεργία και την Επισφάλεια που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Μάιο.

Το κάλεσμα συνυπέγραφαν οι:

ATTACK στην Ανεργία και την Επισφάλεια, Δίκτυο Ανέργων & Επισφαλώς Εργαζομένων Θεσσαλονίκης, Πρωτοβουλία για την Ανεργία και την Επισφάλεια (Χανιά), Ενεργοί Άνεργοι, ΑΤΕ – ΕΚΑ, ΛΑΝΤΖΑ – Αγωνιστική Εργατική Συσπείρωση στον Επισιτισμό-Τουρισμό, Συντονιστικό Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, Παρεμβάσεις Αδιόριστων Εκπαιδευτικών Θεσαλονίκης, Radical I.T. – Αγωνιστική Πρωτοβουλία σε Τηλεπικοινωνίες και Πληροφορική, Αριστερή Πρωτοβουλία Τεχνικών (ΣΜΤ), Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών, Παρατηρητήριο για τα Εργατικά της Ανυπότακτης Πόλης Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Εργατικές Λέσχες (Ν. Σμύρνης, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Ν. Ιωνίας, Περιστερίου, Κυψέλης – Πατησίων – Γαλατσίου, Καλλιθέας), Πολιτική Πολιτιστική Λέσχη ΑΜΠΑΡΙΖΑ, Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού – Σεπολίων – Ακαδημίας Πλάτωνα, Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Ν. Σμύρνης, Πρωτοβουλία για Εργατική Λέσχη στην Παλλήνη, Πρωτοβουλία για Εργατική Λέσχη στου Ζωγράφου, Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για το Συντονισμό (Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Ηρακλείου), καθώς και Φοιτητικοί Σύλλογοι (Χημικοί Μηχανικοί, Μεταλλειολόγοι ΕΜΠ).

Στην Αθήνα το ραντεβού ήταν το απόγευμα της Τετάρτης 7/12 στο Υπουργείο Εργασίας. Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα στο βίντεο που ακολουθεί:

ath3ath215289227_1834661093446187_6278242909905550491_o

Μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση που όλοι δεχόμαστε, εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία της εργασιακής περιπλάνησης, ο μόνος δρόμος είναι η συλλογική δράση. Η πανελλαδική έκταση που έλαβε η πρωτοβουλία αυτή είναι ένα πρώτο αλλά σημαντικό βήμα για το συντονισμό της δράσης όλων των Συλλογικοτήτων που μάχονται ενάντια στην Ανεργία και την Επισφάλεια.

Θεσσαλονίκη

thes1 thes4 thes2 thes6 thes5

Πάτρα

Ανταπόκριση από ΛΑΝΤΖΑ/ Attack Πάτρας

Συμμετέχοντας στο κάλεσμα ενάντια στην ανεργία και την επισφάλεια αλλά και με σκοπό την προπαγάνδιση της απεργίας (8.10) ξεκίνησαμε σειρά εξορμήσεων και δράσεων. Από το πρωϊ και την εξόρμηση στη Ρήγα Φεραίου, τη συμμετοχή μας στην κινητοποιηση ενάντια στους πλειστηριασμούς, το συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων του Σύριζα μαζί με μέλη των φοιτητικών συλλόγων, καταλήξαμε σε ευρεία εξόρμηση στα καταστηματα της πάτρας. Κλιμακώνουμε την πάλη μας, απαντάμε οργανωμένα στην βαρβαρότητα που επιβάλλουν Κυβερνήσεις – εργοδοσία – ΕΕ – ΔΝΤ

patra15391267_1167720553317682_5946630979256331165_o

Βέροια

veroia

Ηράκλειο

irakleio

Scroll to Top
Scroll to Top