Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

1η Μάη: ενάντια σε φτώχεια και εκμετάλλευση, ενάντια σε πόλεμο και εθνικισμό

Ο κόσμος της δουλειάς και του αγώνα

Ενάντια στη φτώχεια και την εκμετάλλευση

Ενάντια σε πόλεμο και εθνικισμό

Στη διεκδίκηση του 8ωρου συμπυκνώνονται οι αγώνες της εργατικής τάξης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της, για ένα συνολικά διαφορετικό όραμα ζωής, αγώνες που κορυφώθηκαν την 1η Μαΐου στο Σικάγο του ’86, με κεντρικό το αίτημα της κατοχύρωσης του 8ωρου. 132 χρόνια μετά νεολαία και εργαζόμενοι βρίσκονται μπροστά στα ίδια αμείλικτα ερωτήματα. ΨΩΜΙ – ΔΟΥΛΕΙΑ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ – ΖΩΗ!

Η πολιτική που εφαρμόστηκε όλα  τα  προηγούμενα  χρόνια  από  κυβερνήσεις  – ΕΕ- κεφάλαιο, ξεθεμελίωσε εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις, οδήγησε στη φτώχεια πλειοψηφικά τμήματα της κοινωνίας και εκτόξευσε τα ποσοστά της ανεργίας με τα μνημόνια και τους νόμους της. Αφού μας έκαναν θυσία στο βωμό της σωτηρίας των κερδών της μειοψηφίας της κοινωνίας, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των κάθε λογής εκμεταλλευτών, δημιουργούν το νέο πλαίσιο, τις νέες συνθήκες με τις οποίες θέλουν να δουλεύουμε και να ζούμε στο σύστημά τους.  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ προπαγανδίζει την έξοδο από τα μνημόνια, τσακίζοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων, εξαθλιώνοντας τους ανέργους και διαλύοντας την προοπτική μιας ολόκληρης γενιάς.Την ίδια στιγμή, μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, με την ενεργή συμμετοχή του ελληνικού κράτους.

Η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με την ΕΕ και την εργοδοσία προσπαθούν με κάθε τρόπο να ενσωματώσουν τη νεολαία στον εργασιακό μεσαίωνα που περιγράφουν. Νέα προγράμματα μαθητείας, επανακατάρτισης και απλήρωτων πρακτικών εμφανίζονται συνεχώς με τον εργαζόμενο να «μετατρέπεται» σε μαθητευόμενο- πρακτικάριο και παρόλο που στην ουσία εργάζεται κανονικά δεν έχει ούτε τα στοιχειώδη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ταυτόχρονα, σε κλάδους όπως το εμπόριο και ο επισιτισμός, όπου έχουν εφαρμοστεί όλα τα αντεργατικά μέτρα που έχουν ψηφιστεί την τελευταία δεκαετία, έχει δημιουργηθεί μια νέα πραγματικότητα. Η προσπάθεια κατάργησης της κυριακάτικης αργίας, τα ωράρια λάστιχο, οι μισθοί πείνας, η μη καταβολή των δώρων, η εργοδοτική τρομοκρατία και τα ολοένα αυξανόμενα εργατικά ατυχήματα συνθέτουν το παζλ της μαύρης πραγματικότητας των νέων εργαζομένων.

Απέναντι σε όλα αυτά που μας επιβάλλουν οφείλουμε να απαντήσουμε μαχητικά και οργανωμένα! Η αιματοβαμμένη πρωτομαγιά του 1886 αποτελεί φάρο των αγώνων του εργατικού κινήματος. Σήμερα περισσότερο από ποτέ το εργατικό κίνημα, η νεολαία, οι άνεργοι πρέπει να βγούμε δυναμικά στο προσκήνιο. Κόντρα στον αστικοποιημένο εργοδοτικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ που επιχειρεί να παραχαράξει την πρωτομαγιά και να την «βαφτίσει» αργία, θα βγούμε στο δρόμο στο πλάι των ανεξάρτητων ταξικών σωματείων. Με όπλο τα σωματεία και τις διαδικασίες τους το εργατικό κίνημα μπορεί να περιγράψει μια διαφορετική προοπτική! Μέσα από τη συσπείρωση μας σε σωματεία, συλλογικότητες ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων, συλλογικότητες γειτονιάς, με κόμβο την απεργία της πρωτομαγιάς, να ανατρέψουμε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική και κάθε εκφραστή της, να σταθούμε ενάντια στον πόλεμο προτάσσοντας την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών!

Συγκέντρωση εργατικής Πρωτομαγιάς, Μουσείο, 10.30 π.μ.

ATTACK στην ανεργία και την επισφάλεια

againstmodernslavery@gmail.com // attack.org.gr // 6987802255

1may_2018

 

Scroll to Top
Scroll to Top