Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

«ΟΧΙ» σε παλιά και νέα μνημόνια! «ΟΧΙ» στον ανεργία και τον εργασιακό μεσαίωνα! «ΟΧΙ» στο φόβο! «ΟΧΙ» στην υποταγή!

oxi

«ΟΧΙ» ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!

«ΟΧΙ» στον ανεργία και τον εργασιακό μεσαίωνα!

«ΟΧΙ» στο φόβο! «ΟΧΙ» στην υποταγή!

Η πεντάμηνη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα απέδειξε καθαρά ότι ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρωζώνη σημαίνουν μνημόνια, φτώχια, ανεργία, και παράλληλα φανέρωσε σε κάθε εργαζόμενο – άνεργο την αντιδραστική φύση αυτών των θεσμών. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν «έσκισε τα μνημόνια» και δεν ανταποκρίθηκε στα λαϊκά αιτήματα, αλλά αντιθέτως, αναγνώρισε και εξυπηρέτησε το άδικο και χιλιοπληρωμένο χρέος. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να προτείνει η ίδια, μια σκληρή αντιλαϊκή συμφωνία, η οποία αποτελεί ουσιαστικά ένα νέο μνημόνιο. Αναδείχτηκε λοιπόν, το πλήρες αδιέξοδο της κυβερνητικής γραμμής «ούτε ρήξη ούτε υποταγή» και της αυταπάτης για μια αντιμνημονιακή πολιτική εντός ευρώ και ΕΕ.

Η αναγγελία δημοψηφίσματος από την κυβέρνηση έγινε κάτω από την πίεση των λαϊκών διαθέσεων να μπει τέρμα στην συνέχιση της ίδιας πολιτικής και αποτελεί ένα βήμα μπροστά για όλους όσους παλέψαμε και παλεύουμε ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια, ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα, ενάντια στον εφιάλτη της ανεργίας και της επισφάλειας.

Το μπλοκ που καλεί τον ελληνικό λαό να ψηφίσει «ΝΑΙ» στην πρόταση των δανειστών, καλεί επί της ουσίας στη συνέχιση της βαρβαρότητας. Μας καλεί να πούμε «ΝΑΙ» στην πολιτική εξόντωσης του εργαζόμενου λαού. Μόνο επιχείρημα τους η οικονομική, πολιτική και ιδεολογική βία! Από τη Δευτέρα 29/6 κιόλας σε σειρά από χώρους εξαπολύθηκε μια εκστρατεία τρομοκράτησης των εργαζόμενων. Kαθυστερήσεις πληρωμών, υποχρεωτικές άδειες, απειλές για απολύσεις με στόχο την υφαρπαγή και τον εκβιασμό της ψήφου. Ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία των εργοδοτών θα κλιμακωθεί τις επόμενες μέρες αναδεικνύοντας μεταξύ άλλων, τον εν δυνάμει ταξικό χαρακτήρα που μπορεί να προσλάβει η σύγκρουση που ανοίγεται με το δημοψήφισμα. Οι εργαζόμενοι, τα σωματεία, τα εργατικά σχήματα, να καταγγείλουμε την εργοδοτική τρομοκρατία, να μην υποκύψουμε στα άθλια διλήμματα, στους εκφοβισμούς και τους εκβιασμούς, να  

Η κυβέρνηση από την άλλη, προωθεί ένα ανάπηρο και ξέπνοο «ΟΧΙ», που μπορεί να μετατραπεί σε «ΝΑΙ» αν οι δανειστές κάνουν έστω και ένα απειροελάχιστο βήμα προς την αντιλαϊκή πρότασή της των 47 σελίδων. Εντάσσει το δημοψήφισμα και μια ενδεχόμενη αρνητική απάντηση στο ερώτημα που έθεσε, στη λογική της συνέχισης των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη ενός «αξιοπρεπούς συμβιβασμού», εντός του «κοινού ευρωπαϊκού οικοδομήματος», του οποίου η Ελλάδα αποτελεί «αναπόσπαστο κομμάτι» όπως δηλώνει. Η τακτική της καθορίζεται από την ίδια αποτυχημένη λογική που μας οδήγησε μέχρι εδώ.  

Εμείς, οι εργαζόμενοι στα προγράμματα ΟΑΕΔ-ΕΣΠΑ, εμείς που μένουμε απλήρωτοι επειδή τίθεται ως προτεραιότητα η αποπληρωμή του ληστρικού χρέους, εμείς που βρεθήκαμε απέναντι στον Βρούτση και στην Αντωνοπούλου, όταν αρνούνταν να μας αναγνωρίσουν ως εργαζόμενους με δικαιώματα, εμείς που δουλεύουμε με τις ξεχαρβαλωμένες εργασιακές σχέσεις που επεκτείνονται διαρκώς χάρη στις πολιτικές της ΕΕ, εμείς που κάνουμε κύκλους μέσα στη δίνη της ανεργίας και της υποαπασχόλησης νιώθουμε στο πετσί μας τί σημαίνει η συνέχιση της ίδιας πολιτικής.

Για αυτό λοιπόν, θα αντιτάξουμε ένα ανυπότακτο «ΟΧΙ»!  Ένα «ΟΧΙ» πρώτα από όλα στο δρόμο με τους μαζικούς αγώνες ανατροπής της επίθεσης και των παλιών και νέων μνημονίων, αλλά  και στην όποια  κάλπη όπου και όταν στηθεί.  Ένα «ΟΧΙ» που θα αποτελέσει μαζικής λαϊκής αυθάδειας στους αυτοκράτορες της ευρωζώνης, της ΕΕ και της ΕΚΤ. Ένα ΟΧΙ στις κανιβαλικές προτάσεις των δανειστών και στην επιβολή νέας αντιλαϊκής λαίλαπας αλλά και ΟΧΙ στις αντιλαϊκές προτάσεις της κυβέρνησης, ΟΧΙ στη συνέχιση της μνημονιακής βαρβαρότητας, ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις, ΟΧΙ στη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, ΟΧΙ στη μείωση συντάξεων και μισθών. Για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πολιτική που να μπορεί να εξασφαλίσει δουλειά για τους άνεργους, αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, λεφτά για τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τους δήμους, τα ασφαλιστικά ταμεία και ταυτόχρονα για την νίκη των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού μας. Δεν θα επιτρέψουμε την όποια ερμηνεία του «ΟΧΙ» σε αποδοχή της συνέχισης των διαπραγματεύσεων και για άλλοθι σε νέα μνημόνια.  Το δικό μας «ΟΧΙ» είναι διαφορετικό. Το δικό μας «ΟΧΙ» είναι αγωνιστικό και μαχητικό.

ATTACK στην ανεργία και την επισφάλεια

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Scroll to Top
Scroll to Top