Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

Με αγώνες σπάμε τη σύγχρονη δουλεία

pentam

Πριν από ένα χρόνο η ιδέα για μια άλλη πανελλαδική μέρα δράσης είχε ξανατεθεί.

Τότε οι επιτροπές των εργαζομένων στα πεντάμηνα, μαζί με πρωτοβάθμια σωματεία στους ΟΤΑ είχαν συγκροτησει το Συντονιστικό Αγώνα και απαιτούσαν να μην απολυθεί κανένας ωφελούμενος μετα το πέρας του πενταμήνου.

Στη μεγάλη συνέλευση του συντονιστικού αποτιμούσαν τις απαντήσεις που τους είχε δώσει η Ρ. Αντωνοπούλου, η “Υπουργός Ανακύκλωσης Ανεργίας” όπως την έλεγαν: “τα ΕΣΠΑ δεν επιτρέπουν να παραμείνετε στη δουλειά”, αυτή ήταν η απάντηση στους 35.000 άνεργους/εργαζόμενους. Ενώ ταυτόχρονα έκλεινε το μάτι στις δημοτικές αρχές…  Σα να έλεγε στους δημάρχους: “Αν μπορείτε εσείς να κρατήσετε κάποιους από αυτούς, κάντε το. Αν αυτό γίνει κεντρικά θα δοθεί λαθος μήνυμα, το πουλόβερ θα αρχίσει να ξηλώνεται… Θα πιστέψουν αυτοί οτι μπορούν να νικάνε!”

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ κρατούσε στάση αναμονής, περίμενε να απογοητευτούν τα μέλη των επιτροπών αγώνα και να κυριαρχήσει ο κανιβαλισμός για το ποιος θα μείνει. Το Συνδικάτο ΟΤΑ (ΠΑΜΕ) παρα το ότι ειχε συμβάλει στη δημιουργία επιτροπών είχε εγκαταλείψει τον αγώνα γιατι δε μπορούσε να τον ελέγξει και χρησιμοποιούσε προσχήματα ότι δήθεν το περιεχόμενό του ήταν συντεχνιακό.

Σε αυτή την κρίσιμη καμπή τέθηκε η ιδέα της πανελλαδικής μέρας δρασης. Το σύνθημα “μόνιμη κ σταθερή δουλειά για ολους! Αγώνας μέχρι τέλους για τη νίκη!”. Η διαδήλωση είχε εκατοντάδες κόσμου, όταν δεν κουνιόταν φύλλο σε όλη την κοινωνία, ενώ η ΠΟΕ-ΟΤΑ και το συνδικάτο κακήν κακώς τελευταία στιγμή κάλεσαν στην κινητοποίηση.

Την ίδια μέρα κάτω από το Υπουργείο το συντονιστικό αποφασίζει να στηθούν σκηνές και να γινει κατάληψη στο χώρο μπροστά από το Υπουργείο! Μια φωτιά άναψε για να ζεσταίνει τους αγωνιζόμενους πενταμηνίτες που είχαν βάρδια σε έναν αγώνα που απαιτούσε διάρκεια κι αντοχή! Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, ο κρύος Γενάρης του ’16. Κάποια στιγμοί οι σκηνές φύγανε, οι πενταμήνοι απολύθηκαν. Ο αγώνας ομως δεν έχασε. Η κυβερνηση αναγκάστηκε να περάσει κουτσο-ρυθμίσεις για τα δικαιώματα των εργαζόμενων στην κοινωφελή εργασία, μα δεν είναι εκεί η ουσία. Σημασία έχει οτι η φωτιά καίει ακόμα!

Σήμερα 7.12 επιστρέφουμε, μια μέρα πριν την απεργία, άνεργοι, επισφαλώς εργαζόμενοι, ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ μπροστά!

ΟΛΟΙ/ες σήμερα 7.12 στις 18.00 στο Υπουργείο Εργασίας! Όλοι στις κατά τόπους συγκεντρώσεις!

Scroll to Top
Scroll to Top