Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ,ΜΑΥΡΕΣ ΖΩΕΣ…

image002-1

«Λευκή νύχτα, νύχτα αγάπης».Με αυτόν τον τίτλο, η δημοτική αρχή της Ν.Σμύρνης, προσπαθεί να πείσει τους δημότες της να συμμετάσχουν στη «γιορτή» που διοργανώνει με την γνωστή εικόνα της παράτασης του ωραρίου των καταστημάτων ως τις πρώτες πρωινές ώρες. Η γιορτή αυτή, βέβαια, όπως και οι υπόλοιπες παρόμοιες φιέστες, έχουν και «θύματα».  Είτε σε μικρές είτε σε μεγάλες επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι έχουν βιώσει τη μείωση των μισθών τους, την ελαστική και μαύρη εργασία, την εργοδοτική τρομοκρατία και το φόβο της απόλυσης.  Ο ανταγωνισμός μεταξύ των εργοδοτών και η “ελευθερία” της αγοράς οδηγεί στην περαιτέρω ελαστικοποίηση και εργασιακή ανασφάλεια.

Η άλλη όψη αυτής της “απελευθέρωσης” του ωραρίου είναι η συγχρονη σκλαβιά των εργαζόμενων, που μας θέλει  χωρίς απαιτήσεις και δικαιώματα, εργαζόμενους μιας χρήσης, όπως επιτάσσει η Ε.Ε. και το κεφάλαιο. Τα προγράμματα ΕΣΠΑ, τα voucher, η κοινωφελής εργασία, η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, οι λευκές (για ποιους άραγε;) νύχτες, είναι η ανάπτυξη που μας υπόσχονται και για την οποία θέλουν οι κυβερνήσεις να τις ευγνωμονούμε!

Είναι αυτονόητο πως, ως attack στην ανεργία και την επισφάλεια, τασσόμαστε απέναντι σε κάθε είδους επίθεση κατά της εργατικής τάξης που ματώνει στο βωμό του κέρδους κάθε μικρού ή μεγάλου αφεντικού. Τασσόμαστε απέναντι στις επιταγές της Ε.Ε. του κεφαλαίου και των μνημονίων και θεωρούμε πρόκληση να ονοματίζουν οι δήμαρχοι γιορτή αυτό το σκλαβοπάζαρο.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην δώσουν ούτε μια ώρα παραπάνω από το ωράιο τους στα αφεντικά, καλούμε τους δημότες να μην παραστούν στην εν λόγω «φιέστα» και να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί με μοναδικό στόχο να τους χαλάσει τη «γιορτή».

Συμμετέχουμε-στηρίζουμε την κινητοποίηση ενάντια στη λευκή νύχτα το Σάββατο 13/02 στη Πλατεία Ν.Σμύρνης.

Scroll to Top
Scroll to Top