Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3

strikeΤις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε να παίζεται στις πλάτες μας ένα παιχνίδι του οποίου τους κανόνες δεν καθορίσαμε και φαίνεται να είμαστε οι μόνοι χαμένοι. Όταν, παρά την τρομοκρατία σε κάθε της μορφή, αναδείξαμε το δικό μας ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, δεν περιμέναμε δέκα μέρες μετά να έρχεται προς ψήφιση τρίτο μνημόνιο, χειρότερο από τα προηγούμενα. Όλοι όσοι μας φόβιζαν να ψηφίσουμε ΝΑΙ, αλλά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έρχονται να μεταλλάξουν το δικό μας «δεν πάει άλλο» σε «συμφωνία πάση θυσία». Όλοι αυτοί, παλιά και καινούρια δεκανίκια του συστήματος που προσπαθούν να ξεπεράσουν την κρίση τους εις βάρος μας, έρχονται να χειροτερέψουν τη θέση μας μέσα από τα νέα μέτρα.

Στη μάχη απέναντί μας βρίσκαμε πάντα τη ΓΣΕΕ, η οποία καμία σχέση δεν έχει με τον εργαζόμενο κόσμο και δεν παλεύει για τα δικά του συμφέροντα, αλλά σε κάθε στροφή παίρνει το μέρος της εργοδοσίας και του κράτους. Πρόσφατο παράδειγμα και η ανακοίνωσή της στήριξης του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, αλλά και η στάση της τώρα, στην ψήφιση του νέου μνημονίου. Βασική γραμμή τους ήταν και είναι να αποτελούν τον «κοινωνικό εταίρο», να συμμετέχουν ως ένας παίκτης μαζί με τους εργοδότες και το κράτος-κυβέρνηση στους κάθε λογής κοινωνικούς διαλόγους, να υπογράφουν συμβάσεις ταξικής ειρήνης, και ενίοτε, όταν τα πράγματα έφταναν στο …αμήν, να κηρύττουν 24-ωρη απεργία (με πλαίσια και διεκδικήσεις πάντα εντός του πλαισίου που όριζαν οι από πάνω). Ρόλος ενσωμάτωσης και πυρόσβεσης των διαθέσεων, ή πιο σωστά, αστική πολιτική μέσα στους εργάτες.

Ήρθε η ώρα να προασπιστούμε τις ανάγκες μας απέναντι σε όσους μας θυσιάζουν στο βωμό της κερδοφορίας τους και να υπερασπιστούμε το δικό μας ΟΧΙ. Το ΟΧΙ μιας ολόκληρης γενιάς, η οποία, ενώ είναι το μέλλον, νιώθει ότι το μέλλον της είναι μια μαύρη τρύπα. Το ΟΧΙ μιας γενιάς που περιμένει στις ουρές του ΟΑΕΔ, που πληρώνεται με 300 ευρώ, που περιμένει εναγωνίως το επόμενο ξεροκόμματο των προγραμμάτων, που στέλνει τα βιογραφικά με τις χιλιάδες, που μεταναστεύει για να επιβιώσει. Τέρμα πια στη διαχείριση της ζωής μας από όλους όσους προσπαθούν να την καταστρέψουν! Καιρός να πάρουμε στα χέρια μας τον αγώνα. Τώρα χρειάζεται να συσπειρωθούμε και να συντονιστούμε όλοι εμείς που θα βάλουμε πλάτη στην πάλη ενάντια σε παλιά αλλά και τα νέα μνημόνια και αντιλαϊκά μέτρα, κόντρα στους δυνάστες ΕΕ-ΔΝΤ, κόντρα στην εργοδοσία, τους εκβιασμούς και τη συντονισμένη βάρβαρη επίθεσή τους.

ΟΛΟΙ στην απεργία την Τετάρτη 15/07/2015 στις 11.00 πλ.Κλαυθμώνος

και στις απογευματινή κινητοποίησεις κόντρα στο 3ο μνημονίο

Scroll to Top
Scroll to Top