Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

κάλεσμα της Attack για την κινητοποίηση στις 23/12

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23/12

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

image1

Η Τετάρτη 23/12 είναι η τελευταία μέρα εργασίας για το μεγαλύτερο κομμάτι εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία. Η μέρα αυτή για μας δεν μπορεί επομένως να είναι παρά σταθμός σε έναν αγώνα που θα σταματήσει μόνο με την δικαίωση του. Πριν μια βδομάδα επιλέξαμε να δημιουργήσουμε ένα κέντρο αγώνα έξω από το Υπουργείο. Να δείξουμε την αποφασιστικότητά μας σε όσους πίστευαν ότι θα πάμε στα σπίτια μας με τις πρώτες απολύσεις και ότι τα αιτήματά μας θα ξεχαστούν εύκολα. Το διάστημα αυτό πετύχαμε πολλά παραπάνω από το να τρομάξουμε τους Υπουργούς της ανεργίας. Ανοίξαμε ένα θέμα που πολλοί φοβούνται να θίξουν. Αμφισβητήσαμε τα προγράμματα της φτώχειας και μιλήσαμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά με ίσα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα. Ήρθαμε σε επαφή με μεγάλα κομμάτια τις πληττόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης. Η φωνή μας ακούστηκε. Εργαζόμενοι επισφαλώς αλλά και με συμβάσεις αορίστου χρόνου, άνεργοι, “ωφελούμενοι” που ξεκινούν στα καινούρια προγράμματα, ήρθαν στα Υπουργείο για να χαιρετήσουν τον αγώνα μας και να μας γνωρίσουν.

Κλιμακώσαμε με τον τρόπο που μπορούσαμε. βρεθήκαμε όλοι μαζί στο δρόμο από κοινού. Δυο μέρες πριν τα Χριστούγεννα καλούμε όλο τον κόσμο που απολύεται να ενωθεί μαζί μας στον κοινό μας αγώνα. Καλούμε τους καινούριους “ωφελούμενους” που ξεκινούν αυτή την περίοδο να γίνουν κομμάτι του αγώνα και να συνεχίσουν. Απευθυνόμαστε σε όλους του ανέργους που περιμένουν την σειρά τους για να εργαστούν για μερικούς μήνες σε κάποιο πρόγραμμα ανακύκλωσης της ανεργίας να κατέβουν στο δρόμο μαζί. Όλος ο κόσμος της εργασίας, μόνιμοι και επισφαλώς εργαζόμενοι, άνεργοι, να διεκδικήσουν μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

Καλούμε επίσης όλες τις συλλογικότητες, τα σωματεία και τους φορείς να στηρίξουν τον αγώνα μας εμπράκτως και να είναι μαζί μας στο δρόμο την Τετάρτη 23.12, στις 12:00 στο Υπουργείο Εργασίας. Τα σωματεία που δήλωσαν την στήριξή τους με την έκδοση ψηφίσματος αλληλεγγύης οφείλουν να είναι μαζί μας εκεί, να βοηθήσουν στη μαζικοποίηση και την συνολικοποίηση του αγώνα. Το ίδιο και όλα τα σωματεία που βρίσκονται στο πλευρό της εργατικής τάξης και των αγώνων της. Να παλέψουν από κοινού μαζί μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός και αφορά όλους τους εργαζομένους στους ΟΤΑ, συνολικά στο δημόσιο αλλά και το σύνολο τη εργατικής τάξης του λαού και της νεολαίας.

ΠΟΕ –ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ ας σταματήσουν τα μισόλογα και τις απλές ανακοινώσεις συμπαράστασης, ή μέσω κάποιων περαστικών αντιπροσώπων στήριξης του αγώνα και να πάρουν σοβαρές αγωνιστικές πρωτοβουλίες τώρα. Το Συνδικάτο ΟΤΑ και το ΠΑΜΕ δεν έπρεπε από νωρίς να έχει εγκαταλείψει τον αγώνα, και να δημιουργούσε διαλυτικές καταστάσεις αυτό το διάστημα, αλλά να συνέβαλε στην μαχητική ενωτική δράση. Εμείς μιλάμε για πραγματική στήριξη, κόντρα σε ΕΕ, Κυβερνήσεις και Δήμαρχους που όλοι στην πράξη συναινούν στην ανακύκλωση της ανεργίας και απ την άλλη μας χαϊδεύουν φιλικά στην πλάτη.

Μιλάμε για αγώνα, αγώνα μαχητικό και ενωτικό πολιτικά επικίνδυνο και διαρκή, με κάθε μέσο και μορφή ενάντια στην ανεργία και την επισφάλεια. Τα πρώτα βήματα έγιναν συνεχίζουμε!!

Η απάντηση μας στις απολύσεις ήταν και παραμένει η ίδια:

αγώνας μέχρι τέλους, αγώνας μέχρι την νίκη!

ATTACK

στην ανεργία και την επισφάλεια

Scroll to Top
Scroll to Top