Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ATTACK (5.12)

Την Παρασκευή 5 Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε η συνέλευση της ATTACK στην ανεργία και την επισφάλεια.

Στη συνέλευση μας αποτιμήθηκε η έως τώρα δράση της συλλογικότητας μας, οι παρεμβάσεις σε ΚΕΚ στα δυτικά και το κέντρο της πόλης και μεταφέρθηκε εμπειρία από τις συζητήσεις και διαθέσεις των συναδέλφων στα προγράμματα. Εκτιμήθηκε ότι υπάρχει σημαντικό δυναμικό συναδέλφων που γνωρίζουν πολύ καλά οτι τα συγκεκριμένα προγράμματα διαιωνίζουν την ανεργία και αναζητούν αγωνιστική και διεκδικητική διέξοδο για να επιβάλλουν τα δικαιώματά τους.

Αποφασίσαμε την ένταση των παρεμβάσεων μας στο διάστημα που απομένει, με την ανάπτυξη της παρέμβασης μας και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, αλλά και το σχεδιασμό μαζικότερων και  δυναμικότερων παρεμβάσεων στα ΚΕΚ στις περιοχές που ήδη έχουμε μετρήσει κάποια βήματα. Ακόμα σημειώθηκε η αναγκαιότητα ανάπτυξης μιας πρώτης παρέμβασης σε δημόσιους φορείς που θα εργαστούν συνάδελφοι με τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας από τα τέλη Δεκέμβρη και ύστερα.

Εκτιμήθηκε το προχώρημα των συσκέψεων με τις συλλογικότητες στις γειτονιές, όπου από την παρέμβαση μας στη συνέλευση της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης αλλά και της Νέας Ιωνίας μεταφέρθηκε το αρκετά καλό κλίμα και η υποδοχή με μεγάλο ενδιαφέρον της πρότασης μας για από κοινού δράση και παρέμβαση στους χώρους που εργάζεται η νέα γενιά. Συζητήθηκε ιδιαίτερα η πρόταση μας για τη δημιουργία σωματείου-συνδέσμου στα προγράμματα ΟΑΕΔ-ΕΣΠΑ. Και αυτή η κατεύθυνση επιβεβαιώθηκε από τη συνέλευση, με πιο σταθερά βήματα επιδιώκουμε η πρόταση μας να φτάσει σε όλες τις γειτονιές. Επιπλέον συμπληρώθηκε από το ξεκίνημα μιας αντίστοιχης απεύθυνσης στα εργατικά σχήματα και σωματεία στους κλάδους και χώρους δουλειάς.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ήταν οι παρεμβάσεις εργαζόμενων από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών (call center), της προώθησης – διαφήμισης προϊόντων όπου κυριαρχεί η επισφαλής εργασία. Η ATTACK μαζί με τη δουλειά που ήδη έχει ξεκινήσει με άλλες ομάδες εργαζομένων θα επιδιώξει το επόμενο διάστημα να βοηθήσει με κάθε τρόπο τους συναδέλφους που απευθύνονται σε αυτήν.

Το νέο συντονιστικό που συγκροτήθηκε θα αναλάβει να συντονίσει τη δράση μας το επόμενο διάστημα με πρώτη συνεδρίαση την Πέμπτη 11.12 στο κέντρο της Αθήνας σε ώρα και τόπο που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Για να μαζέψουμε τη δουλειά που θα γίνει μέχρι τότε προσανατολιζόμαστε στη διενέργεια νέας συνέλευσης ξανά την Παρασκευή 19.12 στις 19.00 στα γραφεία του ΣΜΤ.

Κάθε Τρίτη 18.00 με 20.00 στα γραφεία της Αγωνιστικής Ταξικής Ενότητας στο Eργατικό Κέντρο Αθήνας (3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη) αντιπροσωπεία της ATTACK δέχεται συναδέλφους που επιθυμούν να έρθουν σε επαφή μαζί της.

στοιχεία επικοινωνίας:

againstmodernslavery@gmail.com

6987803355

Scroll to Top
Scroll to Top