Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

Διοργάνωση διημέρου ενάντια στην ανεργία και την επισφάλεια

Την Τρίτη 22/3 πραγματοποιήθηκε η τρίτη σύσκεψη των συλλογικοτήτων με σκοπό την διοργάνωση του διημέρου για την ανεργία και τις σύγχρονες εργασιακές σχέσεις επισφάλειας. Στη χθεσινή σύσκεψη καταλήξαμε στην ημερομηνία διεξαγωγής του διημέρου, στις 14 & 15 Μαϊου. Ο χώρος όπου θα πραγματοποιηθεί το διήμερο θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες μέρες, αφού διερευνηθεί η δυνατότητα να κλείσει κάποιος από αυτούς, με βάση τις προτάσεις που έγιναν στη σύσκεψη.

Συζητήθηκε και η θεματολογία των εκδηλώσεων, οι οποίες θα είναι συνολικά τρείς, δύο την πρώτη μέρα και μία την δεύτερη, και διαμορφώθηκε ως εξής:

  • ο αγώνας των πενταμήνων, τα συμπεράσματα που προσφέρει, το πλαίσιο των προγραμμάτων ΟΑΕΔ-ΕΣΠΑ και ο αγώνας ενάντια σ’ αυτό
  • η οργάνωση του κόσμου στη γειτονιάς και ο ρόλος της στο συνολικό κίνημα ανατροπής
  • ανεργία και απάντηση σ’αυτήν από τη σκοπιά των εργαζομένων

Θα ακολουθήσει σύντομο “κλείσιμο” μετά την τελευταία συζήτηση, ώστε να συγκεφαλαιωθεί η κουβέντα που θα έχει γίνει και στις τρεις εκδηλώσεις, να μαζευτούν τα συμπεράσματα και οι προτάσεις για τον τρόπο με τον οποίον απαντάμε.

Η θεματολογία προσδιορίστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτρέπει μεγάλο εύρος και ποικιλία συζήτησης αλλά και να στοχεύει στα σημαντικότερα ζητήματα της εποχής. Παρ’ όλα αυτά, δεν οριστικοποιήθηκε ακόμα ο ακριβής τίτλος των εκδηλώσεων, ούτε τα πάνελ των εισηγητών. Γι’ αυτό το λόγο, αλλά και για να καταληχθούν όλες οι υπόλοιπες οι λεπτομέρειες του διημέρου (όπως και το πολιτιστικό σκέλος που προτάθηκε να έχει), καλούμε όλες τις συλλογικότητες που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους αλλά και οποιαδήποτε άλλη ενδιαφέρεται και δεν έχει έρθει μέχρι στιγμής σε κάποια σύσκεψη, σε μία τεταρτη και καταληκτική σύσκεψη την Παρασκευή 1η Απρίλη, στα γραφεία του ΣΜΤ, στις 19:30.

Scroll to Top
Scroll to Top