Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

ΔΕΘ 2016: ΟΛΟΙ/ΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10/9 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ ΣΤΙΣ 18.00

Κινητοποίηση νέων ανέργων στους δρόμους της Μαδρίτης κατά τη διάρκεια της Γενικής Απεργίας της 29ης Μαρτίου 2012

ΔΕΘ 2016: ΟΛΟΙ/ΕΣ το Σαβ. 10/9 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ  18.00

Στα πλαίσια της επόμενης αξιολόγησης για την είσπραξη της επόμενης δόσης η κυβέρνηση, μαζί με το “εθνικό κοινωνικό μέτωπο” ΓΣΕΕ – ΕΣΣΕ – ΣΕΤΕ – ΓΣΕΒΕΕ – ΣΕΒ θα επιχειρήσουν να προωθήσουν τομές στο εργασιακό καθεστώς. Αυτές οι τομές θα αφορούν τον πυρήνα της εργασίας (βλ. νέες μορφές εργασίας, μισθολογικά, συνδικαλιστικές ελευθερίες κλπ).

Έχοντας υπόψην τη σκληρή μάχη που έχουμε μπροστά μας, αντιλαμβανόμαστε τη ΔΕΘ ως ένα πρώτο σταθμό οργάνωσης της δράσης μας . Θεωρούμε ότι μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για μια μακρά προσπάθεια να έρθουν στο προσκήνιο τα πιο χτυπημένα κομμάτια της εργασίας που δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη. Άνεργοι, επισφαλώς εργαζόμενοι, νεοι και νέες εντός αλλά που κατά βάση βρισκόμαστε εκτός των υπάρχοντων σωματείων χρειαζόμαστε μια νέα προσπάθεια στο εργατικό κίνημα που να βάζει στο κέντρο τις ανάγκες μας και να μας εκφράζει.

Ανταποκρινόμαστε θερμά στο κάλεσμα (το οποίο και συνυπογράφουμε, δείτε link) της ATTACK Βέροιας για πανελλαδική συνάντηση των εργατικών συλλογικοτητών της νεολαίας της εργασιακής περιπλάνησης. Καλούμε όλες τις συλλογικότητες ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων να συνεδριάσουν και να συμμετάσχουν τόσο στην Ταξική Πορεία από την Καμάρα όσο και στη Σύσκεψη την Κυριακή 11/9 στις 12μμ. Θεωρούμε ότι υπάρχουν οι προυποθέσεις ούτως ώστε η συγκέντρωση της Καμάρας να φέρει, μεταξύ άλλων, το στίγμα που χρειάζεται να δώσουν οι ανέργοι και οι επισφαλώς εργαζομένοι, χωρίς να υποτιμάμε την πολύ δουλειά που πρέπει ακόμα να γίνει.

Όσον αφορά στη σύσκεψη, πέρα από το θέμα αυτοτελώς των εργασιακών αλλαγών, θεωρούμε ότι είναι σκόπιμο να συζητηθούν τα νέα προγράμματα ΟΑΕΔ-ΕΣΠΑ (οκτάμηνης διάρκειας κάποια) καθώς και οι κατεξακολούθηση δηλωσεις της υπουργού Ρ. Αντωνοπούλου και του Κατρούγκαλου για μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα εργασίας. Μία σειρά από Δήμους (στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Βέροια κ.α.) θα απασχολήσουν εργαζόμενους με αυτό το τρόπο, ενώ οι αιτήσεις ανά κάθε θέση έχουν εκτοξευτεί (βλ. Link). Στον πολύ σημαντικό αγώνα των εργαζόμενων στα πεντάμηνα (Ιούλιος -Δεκέμβρης ’15) έλειψε η πανελλαδική γείωση και ο συντονισμός. Ως εκ τούτου η Σύσκεψη της Κυριακής αποτελεί για εμάς μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ουτως ώστε να μετρηθούν βήματα στο ξεπέρασμα αυτής της κατάστασης.

νέα ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της ATTACK: ΔΕΤΕΡΑ 5/9 19.00 γραφεία ΣΜΤ (Ερμού και Φωκιώνος 11, Σύνταγμα)

ATTACK στην ανεργία και την επισφάλεια

 main_1472724634_8746317

Scroll to Top
Scroll to Top