Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια

Αγώνας μέχρι να τα πάρουμε όλα!

Καταγραφή

Χαιρετίζουμε τη σημερινή μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση, μία από τις μαζικότερες των τελευταίων ετών, απέναντι στο ασφαλιστικό έκτρωμα Κυβέρνησης – Ε.Ε.. Πολύ μεγάλη –σε σχέση με όλες τις προηγούμενες των τελευταίων τριών χρόνων– ήταν και η συμμετοχή στην Απεργία. Πολλά καταστήματα ήταν κλειστά, ενώ δεκάδες υπηρεσίες, γραφεία και πολλές επιχειρήσεις νέκρωσαν ή υπολειτούργησαν. Μαζικότατη ήταν και η ανεξάρτητη ταξική προσυγκέντρωση στο Μουσείο, στην οποία καλούσαν η «Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων» καθώς και δεκάδες άλλα σωματεία, συλλογικότητες, πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και οργανώσεις. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βαδίζοντας πιστά και απαρέγκλιτα στο δρόμο των προκατόχων της, απάντησε στη μαζική απεργία των εργαζομένων με ΜΑΤ, επιθέσεις και χημικά, ακόμα και μέσα στα μπλοκ των διαδηλωτών.

Οι χιλιάδες κόσμου που συμμετείχαν στις λαϊκές κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη χώρα, έστειλαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το μήνυμα: το ασφαλιστικό νομοσχέδιο δε θα περάσει! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ θα έχει την τύχη των κυβερνήσεων του ΓΑΠ, του Παπαδήμου, του Σαμαρά. Όλοι εμείς, οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι, οι νέοι της επισφάλειας και της ανεργίας, οι «ωφελούμενοι» των voucher και των πεντάμηνων προγραμμάτων δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από την ανελέητα αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, που με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο επιχειρεί να δώσει ένα σοβαρότατο χτύπημα στην πληττόμενη κοινωνική πλειοψηφία.

Απαιτείται τώρα η κλιμάκωση, ώστε να μην έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο-έκτρωμα, να αποσυρθεί και να ανατραπεί όχι μόνο το σχέδιο ξεθεμελίωσης της κοινωνικής ασφάλισης, αλλά συνολικά η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου. Η σημερινή πανεργατική απεργία, οι αγωνιστικές αποφάσεις που έχουν παρθεί σε μία σειρά από σωματεία, ο υποδειγματικός αγώνας των πεντάμηνων στους Δήμους που συνεχίζει συγκροτώντας νέες μορφές συλλογικής πάλης, τα μπλόκα των αγροτών, αποτελούν μόνο τα πρώτα ρυάκια του χείμαρρου που θα πνίξει τα βάρβαρα σχέδια τους.

Scroll to Top
Scroll to Top