Την Παρασκευή 26/02 πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοιχτή συνάντηση με πρωτοβουλία της Attack στην ανεργία και την επισφάλεια, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από εργατικά σχήματα, συνελεύσεις γειτονιάς, εργατικές λέσχες, συλλογικότητες και ανένταχτοι αγωνιστές, με θέμα τη διοργάνωση διημέρου εκδηλώσεων-συζητήσεων ενάντια στην αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και την ανεργία.
Στα πλαίσια της σύσκεψης έγινε πλούσια κουβέντα και αναδείχθηκε η ανάγκη για το συντονισμό των δυνάμεων του κινήματος που επιχειρούν να παρέμβουν στις σύγχρονες εργασιακές σχέσεις και την ολοένα αυξανόμενη ανεργία, να οργανώσουν το πολυδιασπασμένο κομμάτι των επισφαλώς εργαζομένων και των ανέργων, σε επίπεδο χώρων δουλειάς αλλά και στις γειτονιές, για την ανατροπή του σύγχρονου εργασιακού μεσαίωνα.
Μεταφέρθηκε η εμπειρία μεταξύ των συλλογικοτήτων για τον ξεχωριστό τρόπο με τον οποίον συναντούν την επισφάλεια και την εργοδοτική αυθαιρεσία στον χώρο τους και αντίστοιχα οι δρόμοι παρέμβασης σ’ αυτή την πραγματικότητα. Αποτέλεσε κοινό τόπο της συζήτησης η αναγκαιότητα της κοινής δράσης και της βαθύτερα συντονισμένης προσπάθειας των μαζικών φορέων του κινήματος, παρά τις τυχόν διαφορετικές επιμέρους αναγνώσεις τους, για την υπέρβαση των δυσκολιών και των ελλείψεων σε επίπεδο οργάνωσης του εργατικού κινήματος.
Σε αυτήν την κατεύθυνση αναγνωρίστηκε η μεγάλη χρησιμότητα διοργάνωσης ενός διημέρου με θεματικές συζητήσεις, workshop κ.α, που θα ανοίξει την κουβέντα γύρω απ’ το ζήτημα της επίθεσης που δέχεται ο κόσμος της εργασίας και τους δρόμους για την ανατροπή της. Να δούμε στοιχεία, να ανταλλάξουμε εμπειρίες, να συζητήσουμε, να διαφωνήσουμε και τελικά να βγάλουμε συμπεράσματα.
Εφοδιασμένοι λοιπόν με την εμπειρία από αυτή την πρώτη συζήτηση, καλούμε σε νέα συνάντηση, την Τρίτη 08/03 στις 19.30 στα γραφεία του ΣΜΤ, σωματεία, εργατικές συλλογικότητες και σχήματα, επιτροπές αγώνα, εργατικές λέσχες και συνελεύσεις γειτονιάς για τη συνέχιση της συζήτησης και την περαιτέρω οργάνωση της προσπάθειας του διημέρου που στόχο θα έχει να συμβάλει στο βαθμό που του αναλογεί στο μεγάλο ζήτημα της εποχής μας, της αντεπίθεσης του κόσμου της εργασίας.